specialist in precisietechniek

specialist in precisietechniek

precision touch design (PTD)

Precision Touch Design (PTD) is in de negentiger jaren door David Stanwood in de V.S. ontwikkeld. De doelstelling is om enerzijds een vleugel- of piano qua klankvolume optimaal in een ruimte tot zijn recht te laten komen, anderzijds het mechaniek goed, gelijkmatig en naar wens te laten spelen. Sinds het jaar 2000 is het in Nederland geïntroduceerd en kent een groeiend aantal bevlogen technici. Jaap Blauwendraat onderkende de grote waarde van dit innovatieve analyse- en optimalisatie systeem als een van de eersten en is in het jaar 2000 door David Stanwood in dit systeem opgeleid.

 

Belangrijk is dat de draaipunten soepel draaien en de hamerkoppen, vilt en leer in het mechaniek niet versleten zijn maar goed hun werk doen. Maar zelfs als dit perfect werkt en goed is afgeregeld kan een mechaniek te zwaar aanvoelen, de handen vermoeien of zelfs serieuze klachten veroorzaken of versterken.

 

Analyse van het mechaniek laat glashelder de oorzaak van het probleem zien. De hamerkoppen zijn te zwaar of de overbrenging van toets naar hamer te groot, dankzij de informatie die uit de analyse volgt kan een mechaniek worden hersteld. Vele honderden pianisten, amateurs en professionals, zijn dankzij David Stanwoods PTD gelukkiger en betere pianisten geworden. Wanneer sprake is van medische klachten bijvoorbeeld ten gevolge van overbelasting, artrose of reuma, kan deze techniek ervoor zorgen dat u met plezier jaren langer kunt blijven spelen. Jaap Blauwendraat is graag uw partner om dit te verwezenlijken.

Vrijblijvend advies?

Voor de aanvraag van een vrijblijvend advies neemt u contact op met Jaap Blauwendraat Pianoservice.

Jaap Blauwendraat Pianoservice over verbetering van speelbaarheid en PTD in PIANIST, het magazine voor pianisten. Klik hier voor het gehele artikel.

 

Voor meer informatie over deze techniek neemt u een kijkje op de websites www.ptdae.com en www.stanwoodpiano.com.

tarief

Analyse mechaniek

150,-
  • List Item #3